News

There is no translation available.

IMG 20191108 151546Клиенти на Дневен център „Светове“ се насладиха на представлението „Училище за живота“, организирано от Сдружение „Асоциация Аутизъм“, с участието на юноши и младежи от Център за социална рехабилитация и интеграция – приоритет в аутистичния спектър.

Потребителите ни се развълнуваха от сюжета за преживяванията на един нов ученик и неговото приемане от съучениците.

Read more ...

There is no translation available.

20191101 145938Социалният ни работник Иво Борджиев участва в обучение: „Емоционална интелигентност и умения за коучинг“ в Болоня, организирано от IFOM - Teacher training courses and Vocational placement.

Целта на обучението бе повишаване на уменията на работещите в социални услуги и обучителни центрове. Бяха застъпени теми като емоционална интелигентност, консултиране и коучинг. Участниците обмениха опит и обсъдиха подходи, свързани с формирането на цели в процеса на консултиране, умения за справяне с конфликти, стилове на водене на групи, техники и особености на ориентираното към резултат консултиране и др.

Read more ...

There is no translation available.

IMG 4310Благодарим на доброволците Антон, Стефани, Георги и Атанас, които се присъединиха към нас по време на последното творческо занимание в галерия Квадрат 500.

Темата бе „Любима дреха“ – провокация към участниците да споделят моменти на празничност в живота си, без значение дали са донесени от бална рокля или скъсани дънки.

Read more ...

There is no translation available.

20191101 115300Ръководителят на Дневен център „Светове“ Соня Джонева участва в обучение Thinking Solutions Together Skill share.

Участниците обсъдиха начини за справяне със стреса в личен и професионален план, както и методи за избягване и управление на кризи.

В обучението участваха представители на неправителствени организации, които работиха в групи и споделиха опит и добри практики.

There is no translation available.

20191031 174002Благодарим на всички осем доброволци, които се присъединиха към нас по време на четвъртото творческо занимание в галерия Квадрат 500.

Темата бе изобразяване на приятел или човек, който ни подкрепя. Не беше изненадващо, че много от включилите се доброволци намериха своите портрети върху листовете на потребителите на Дневен център „Светове“.

Read more ...

There is no translation available.

IMG 6152Днес от 17 часа в Литературен клуб „Перото“ представяме Иновативни методи за работа с хора с интелектуални затруднения. Чуйте повече за това как сме адаптирали американския опит на YAI/National Institute for People with Disabilities Network в интервюто на ръководителя на Дневен център „Светове“ Соня Джонева по БНР - Българско Национално Радио.

http://bnr.bg/horizont/post/101185038?fbclid=IwAR1H_sPNGgZZyi34VKszbqY9F-SfY1Ik9-4yovlJkLJvxcEzOxLTkqdSYbI

Очакваме ви!

There is no translation available.

mwf logo 1Запрещението е остаряла мярка, която трябва да отпадне! Гледайте репортажа на Българска национална телевизия БНТ, за да разберете какво мислят по въпроса потребителят на Дневен център „Светове“ Ива, която ще успее да упражни правото си на глас в неделя и социалният ни работник Иво Борджиев.

Read more ...

There is no translation available.

78C92403 8924 493A A695 E73D7FDCCA34За поредна година служители на Булстрад Виена Иншурънс Груп се включиха като доброволци в дейността на ателиетата на Дневен център „Светове“.

Гостите научиха повече за дейността ни и за хората с интелектуални затруднения. Участваха в коледната работилница, закупиха си от нашите ръчно изработени коледни сувенири и гледаха част от филма „Светове“.

Read more ...

There is no translation available.

20191018 113553Ръководителят на Дневен център „Светове“ Соня Джонева представи програмата ни за подкрепена заетост като добра практика на семинара „Дискриминация на работното място: Как да въведем подходяща работна среда в практиката“.

Представители на институциите, бизнеса, хора с увреждания и представители на организации, работещи в тяхна подкрепа, обсъдиха дългосрочни политики и конкретни стъпки за осигуряване на подходяща работна среда.

Read more ...

There is no translation available.

IMG 3534Организирахме творческа работилница за официалното откриване на новото пространство за събития и обмен на вдъхновяващи идеи Social Innovators България.

Потребители на Дневен център „Светове“ демонстрираха уменията си за изработване на коледни сувенири. Клиентите ни споделиха, че мястото е много слънчево и уютно. С удоволствие ще го посетят пак при първа възможност.

Read more ...

There is no translation available.

IMG 3458Благодарим на доброволците Надя, Георги и Надежда! Те се присъединиха към нас по време на третото творческо занимание в галерия Квадрат 500.

Участниците трябваше да изобразят любимите си места. След като всеки сподели къде се чувства добре и защо, всички се захванаха за работа. Ателието беше изпълнено с много смях и шеги. Доброволците се включиха активно в разговорите за любими места и в обсъждането на рисунките с нашите клиенти. Всички споделиха, че са щастливи от възможността да обменят идеи и да рисуват в група.

Read more ...

There is no translation available.

20191014 105030Осигурихме кафе пауза и обяд за събитие на Фондация „Право и Интернет“.

Светла и Калин се справиха отлично с обслужването на гостите. След събитието Светла сподели, че ѝ харесва да сервира и отсервира. За нея е удоволствие да показва на хората как да си сипват кафе и особено обича да представя десертите ни.

Page 1 of 76

Go to top