fbpx
There is no translation available.

DSC 6051Над 20 000 лева събра благотворителният бал на фондация „Светът на Мария“ и „Бъди с приятел – България“, който се проведе на 22 февруари 2018 г. в София Хотел Балкан под патронажа на Мая Манолова, Омбудсман на Република България.

Набраните средства ще бъдат инвестирани в нашия нов проект „Бъди с приятел – България“. Целта е да организираме доброволческо движение, което да насърчава и създава условия за запознанства и изграждане на пълноценни приятелства между връстници със и без интелектуални затруднения.

„Бъди с приятел – България“ е важен проект за общността, защото съдейства за повишаване на самочувствието и самооценката на лицата с интелектуални затруднения за самостоятелно справяне в живота чрез укрепване на социалните им връзки с техните връстници, обмяна на социален опит и активно включване в живота на общността. Целта на програмите на „Бъди с приятел – България“ е да направи видими хората с интелектуални затруднения за голям кръг граждани, които до този момент не са се срещали и не са общували с тях.

В тази вълнуваща за нас вечер някои от вече съществуващите приятелски двойки споделиха радостта от взаимното общуване. За поредна година потребителите на дневен център за хора с интелектуални затруднения „Светове“ участваха в подготовката и реализацията на бала като посрещаха гостите с домашно приготвени соленки и сладки и участваха в продажбата на билетите за томболата.

На събитието присъстваха Мая Манолова, Омбудсман на Република България, Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика и Ивайло Иванов, управител на НОИ.

Водеща на събитието беше очарователната Мария Силвестър, която познавате от телевизионния екран – модел, актриса и верен приятел на хората с интелектуални затруднения.

Благотворителната изложба, в която бяха включени творби на Иван Нинов, Виктория Стоянова, Мария Райчева, Росен Поптомов, Симеон Кръстев и Васил Василев, предизвика голям интерес и по-голяма част от изложените платна бяха закупени. По време на събитието гостите се насладиха на музикалното участие на Агатангелос Агатангелу, Гергана Анчева, Светлана Дичева, Гергана Любенова и Тамара Ангеловска, млади таланти от катедра „Поп и джаз“, Нов Български Университет.

Екипът на фондация „Светът на Мария“ и потребителите на дневен център „Светове“ изказват дълбоката си признателност към всички спонсори и дарители, направили възможен благотворителния бал: ДП „Ръководство на въздушното движение“, Скания България, Новотел София, Кока-Кола България, Дъглас Бюти Зоун, София Хотел Балкан, Герлен, Ауто Бавария, Хотел Кемпински, Гранд Арена Банско, Френски културен институт, West End Academia, Нов Български Университет, „Магията на Българската роза“, галерия „Сезони“, студио „Балканджи“, Еф Пи Ай Хотелс, винарска изба „Катаржина Естейт“, Тера Тур, Лукс Кетъринг, Ивент Дизайн, Красен Кралев, Иван Нинов, Маргарита Видралска, Мария Силвестър, Станимира Георгиева, Виктория Стоянова, Росен Поптомов, Мария Райчева, Сандра Блажева, Весела Круш, Георги Божков, Цветомир Цонев.

MARIA’S WORLD FOUNDATION

DAY CARE CENTER ‘WORLDS’

Sofia 1404
8, Riccardo Vaccarini str.
Т: +359 2 423 97 40,
М: 0886 182 201
E: office@mariasworld.org

Go to top