fbpx
There is no translation available.

IMG 9779Имаме удоволствието да Ви поканим на Деня на отворените врати, с който ще отбележим петия рожден ден на Дневен център „Светове“.

17 юли 2018 г., от 10:00 до 13:00 часа,
ул. „Рикардо Вакарини“ 8, кв. „Гоце Делчев“

За нас ще бъде удоволствие да празнуваме заедно, както и да споделим с Вас нашите постижения от изминалата година – изпълнена с разнообразни дейности и събития, които дадоха възможност на повече хора с интелектуални затруднения да развият умения за независим живот, да общуват пълноценно, да се реализират на пазара на труда и да отстояват правата си. 

В програмата на събитието (от 11:00 ч.) е включено официално представяне на дейността ни през последната година. Ще научите за предизвикателствата, които преодоляхме и за мечтите, които сбъднахме. Потребителите ни ще споделят впечатления от трудовата заетост и участието като доброволци по програма „Трудова практика“, ще разкажат за инициативите за самозастъпничество, социализиране и приобщаване към културния живот на общността.

В Защитеното кафене ще се насладим на ароматно кафе, прясно изцедена цитронада и специалитети от менюто на Bon Appétit от „Светът на Мария“ – социалното предприятие, което създадохме с цел да предоставим възможност на лица в уязвимо положение да развиват своите професионални умения, свързани с приготвянето на храна, обслужване и осигуряване на кетъринг за различни поводи и събития.

Всички желаещи ще могат да надникнат в нашите ателиета и да се включат в изработването на глицеринови сапуни, поздравителни картички и тематични сувенири.

В Деня на отворените врати ще бъде представена изложба с графики и живопис на младите хора с интелектуални затруднения от Дневния център, участници в проект „Изкуството е за всички! Творческа лаборатория за хора с интелектуални затруднения“, финансиран от Гьоте институт България.

Ще се радваме да видим Вас, Ваши приятели и колеги сред нашите гости!

Екипът на фондация „Светът на Мария“

Go to top