fbpx
There is no translation available.

42112687 1580466295401912 2383006889869836288 oВ Деня на София, който днес съвпадна с първия учебен ден, в Защитено кафене към Дневен център "Светове" гостува „Библиобус“ – мобилният филиал на Столична библиотека. Клиентите ни с радост посрещнаха богатия фонд, събрал над 1200 тома от най-новите и интерсни книги художествена, научно-популярна и детска литература от съвременни български и чуждестранни автори. Получиха читателски карти и си взеха книги за вкъщи.

Библиобусът грабна вниманието и на много ученици и родители, които се сдобиха с безплатни едногодишни читателски карти, като избраха Защитеното кафене за място на почерпка в празничния ден.

По-рано през деня клиентите ни раздадоха на учениците и на хората от квартала рекламни материали за събитието.

С кампанията „Книгите идват при вас“ Столична библиотека насърчава нуждата от четене и учене през целия живот, подобрява качеството на образованието и нивото на грамотност на децата и подрастващите, и подобрява достъпа до дигитални ресурси.

Дейността се реализира в рамките на проект „София – социално ангажиран град. Добри практики за социално включване на хората с интелектуални затруднения“ с финансовата на Столична община, Програма Европа 2018.

Проектът цели социално включване и равнопоставеност на хората с увреждания. Както и популяризирането на София като град, подкрепящ интеграцията на хора с интелектуални затруднения.

Programa Evropa Logo 1logo Stolichna biblioteka

Go to top