fbpx
There is no translation available.

209509223 3742883089160211 8875804770881674618 nМладежи от ателие „Продукция“ на Дневен център „Светове“ изработиха разноцветни глицеринови сапуни: ароматизатори с луфа, с аромати на праскова, ягода, алое, лавандула и шоколад.
Как стана това? С работа в екип, разбира се! Симеон, Боряна и Бианка напълниха с вода бен-марито, в което на парна баня разтопиха прозрачната глицеринова сапунена база. Гергана и Алекс го включиха и нагласиха температурата, а Денислав и Габриела сипаха с черпак разтопената база в мерителни кани и напълниха стъклените шишета до гърлото. Всеки добави предварително измерен цвят и аромат към шишетата с база и внимателно го разтърси, за да се смеси всичко равномерно. След това потребителите изляха сместа в предварително подготвени пластмасови кофички с луфа. Изчакаха около час, за да стегне и изстине, и последва нарязване и оформяне на готовите сапуни-ароматизатори.
Участниците в трудовата практика споделиха, че им е трудно да си изберат любима част от процеса на изработка на сапуни, тъй като всичко им е харесало и особено ароматите на шоколад и праскова, от които им се отвори апетит.

Дейността се реализира по проект „Мога да работя! Подкрепа за трудова реализация за хората с интелектуални затруднения“. Проектът се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, по линия на Финансовия механизъм на ЕИП с цел да предложи модел на иновативна социална форма на подкрепа за включване в пазара на труда на хората с интелектуални затруднения. 

Проектът се реализира в партньорство между фондация „Светът на Мария“ и Български център за нестопанско право.

Този новина е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Фондация „Светът на Мария“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Active citizens fund

Go to top