fbpx
There is no translation available.

346600072 620705033306896 4769426164966590994 nПредседателят на Столичен общински съвет г-н Георги Валентинов Георгиев беше гост в Дневен център „Светове“. Той се срещна с учредителите на Фондация „Светът на Мария“ Цецка и Гроздан Караджови, с над 50 родители, близки и потребители, както и с екипа на социалната услуга.
Срещата бе посветена на напредъка по проект „Подкрепа за прехода от училище към зрелостта. Клубни занимания за младежи със синдром на Даун и други затруднения“, който реализираме с финансовата подкрепа на СОС и Столична община.

На срещата представихме дейностите по проекта в подкрепа на 14 младежи на възраст между 15 и 18 г., които все още са ученици и се включват в клубните занимания, подкрепени от проекта. Социалните работници Мария Алексиева и Виктор Делинов представиха вече проведените 28 сесии по проекта и напредъка на участниците, които идват с много ентусиазъм и постепенно развиват нови умения – да ползват работно облекло, да спазват режима на дейностите, да приемат останалите участници, да изпълняват задачи, да спазват реда, както и да почистват работното си място след приключване на дейността.
Всеки от потребителите на дневния център сподели в кои дейности участва и отчете постиженията си:
Калин разказа за работата си при Даро / Daro. Вяра говори за участието си в Muzeiko. Алекс – за почистването в SmarkeThink. Бианка – за гладенето в хотел InterContinental Sofia. Виктор и Ради – за работата им с тениски и сувенири в Organic Tee Star. Павел, Росен и Светла – за участието им в дейността на социалното предприятие Bon Appetit Catering by Maria's World. А Георги и Цеци – за участието им в градинарството, битовите дейности и ателие „Продукция“.
София Вълнеева (Страницата на логопед София Вълнеева) представи проекта за обучение и споделяне на дидактични материали в подкрепа на приобщаването на деца със синдром на Даун и други затруднения в общата образователна среда на детските градини, който се реализира през 2023 г. с подкрепата на СОС.
Георги Георгиев поздрави присъстващите, изрази задоволството си от постигнатото по проекта и сподели намерението си и през 2023 г. да продължи целенасочено да подкрепя проекти за приобщаване, спортни дейности и заетост на деца и възрастни със синдром на Даун и други затруднения.

MARIA’S WORLD FOUNDATION

DAY CARE CENTER ‘WORLDS’

Sofia 1404
8, Riccardo Vaccarini str.
Т: +359 2 423 97 40,
М: 0886 182 201
E: office@mariasworld.org

Go to top